СРСР, бог і діти: Путін пропонує свої правки до конституції Росії

 

Президент Росії Володимир Путін пропонує прописати в конституції правонаступність країни від СРСР.

Про це у понеділок, 2 березня, передає “Новинарня” з посиланням на “Інтерфакс”.

За словами спікера Держдуми РФ В’ячеслава Володіна, нові правки передбачають не лише правонаступність Росії від Радянського Союзу. Також є така, що вказує на неприпустимість дій і закликів до відчуження частин території РФ.

“Найважливішим надбанням Російської Федерації”, згідно з правками Путіна, визначаються діти.

Володін розповів, що Путін також вніс поправку, яка закріплює використання російської мови на всій території країни, але надає право республікам встановлювати національні мови як державні.

Путін також запропонував зафіксувати в Конституцію шлюб як союз чоловіка і жінки. У Конституції РФ буде сформульована поправка, що згадує бога: “Російська Федерація, об’єднана тисячолітньою історією, зберігаючи пам’ять предків, що передали нам ідеали і віру в бога, а також спадкоємність розвитку російської держави, визнає державну єдність що склалася історично”.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін вніс до російської Держдуми законопроєкт, який пропонує відкликати визнання Росією Міжнародної комісії з розслідування порушень гуманітарного права під час міжнародних військових конфліктів.

Читайте також:
Путін хоче закріпити пріоритет Конституції РФ над міжнародними договорами

“Надія вмирає останньою”: Путін хоче домовитися із Зеленським про покращення відносин двох країн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна