Зеленський збирається призначити прем’єр-міністром Сергія Тігіпка, – ЗМІ

 

Президент Володимир Зеленський розглядає кандидатуру бізнесмена і колишнього політика Сергія Тігіпка на пост прем’єр-міністра замість Олексія Гончарука.

Про це повідомляє Kyiv Post із посиланням на джерела в уряді.

Співрозмовники видання зазначили, що не можуть підтвердити цю інформацію офіційно, бо Зеленський ще розглядає це питання.

Натомість видання LB.ua з посиланням на вже свої джерела стверджує, що питання заміни Гончарука на Тігіпка вже “вирішене на 99% і буде реалізоване найближчим часом”.

Оскільки прем’єр-міністр захищений “імунітетом” (парламент не може відправити Кабмін у відставку протягом року, і цей термін спливає аж 29 серпня), він піде за власним бажанням.

Після цього буде скликано позачергову сесію Верховної Ради, на якій депутати проголосують за призначення нового прем’єра. Голоси за це в залі нібито є.

“Завершується робота місії МВФ і після цього готуються оголосити”, – доповнило інше джерело.

Відповідаючи на запитання про те, чому вибір упав на Тігіпка, один зі співрозмовників LB.ua зазначив: “Він один з небагатьох дорослих людей у країні, хто може взяти на себе відповідальність за те, що відбувається”.

Також видання пише, що ще одним імовірним кандидатом на прем’єрство був Валерій Хорошковський.

Натомість “Українська правда“, також із посиланням на джерела у владних колах, пише, що “Зеленський ще вагається, що робити з Олексієм Гончаруком – лишати на посаді прем’єр-міністра чи змінювати”.

І Сергій Тігіпко, за даними видання – не єдиний кандидат на заміну, він просто “засвітився”. Зокрема, минулого тижня його бачили в офісі президента.

Співрозмовники видання вважають, що голосів за призначення саме Тігіпка в парламенті може забракнути.

Як відомо, у 2002 – 2004 роках Сергій Тігіпко очолював Нацбанк. У 2010-2012 рр. обіймав посаду віцепрем’єр-міністра з питань соціальної політики в уряді Миколи Азарова.

Читайте також:
Зеленський розглянув звернення Гончарука про відставку: що вирішив

“Приниження парламенту”: депутати прокоментували заяву Гончарука про відставку на ім’я президента

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна