Олігарх із невизнаної “ПМР” обзавівся в Україні майном та угіддями, – ЗМІ

 

Впливовий олігарх Віктор Гушан, власник найбільшої бізнесової групи “Шериф” у невизнаній “Придністровській Молдовській республіці” , що перебуває під контролем Росії, обзавівся в Україні численною елітною нерухомістю, земельними угіддями в Одеській області та під Києвом і має українське громадянство.

Про це йдеться в розслідуванні “Таємні українські угіддя олігарха-сепаратиста з “ПМР”.

За інформацією журналістів “Схем”, літня резиденція Віктора Гушана знаходиться у місті Вилкове Одеської області. Там є кілька маєтків та земельні ділянки придністровського олігарха.

“У районі затону Базарчук – ділянки річки Дунай – придністровський олігарх оселився в маєтку на 600 квадратів. На площі в 6 тисяч квадратних метрів також розташовані два причали, кілька будівель охорони, човни, сад, виноградники, альтанка та будиночок для гостей”, – йдеться у розслідуванні.

Охоронець, з яким вдалось поспілкуватись журналістам підтвердив, що придністровський олігарх регулярно приїжджає у Вилкове:

“Раз на тиждень, два рази на тиждень. Приїжджає, відпочиває та їде”.

На місці журналісти виявили, що поліція з літа 2019 року веде кримінальне провадження щодо цього маєтку придністровця за фактом “самовільного будівництва на самовільно зайнятій ділянці”, що відноситься до “особливо цінних земель вздовж річки Дунай”.

За межами Вилкового, у заповідній зоні, знімальна група знайшла окремі великі угіддя, де відпочиває Віктор Гушан – на острові Лімба, в районі гирла Дунаю Лебединка.

Зійти на берег журналісти не змогли – охоронці на місці попередили, що це “приватна територія”.

“З висоти вдалося розгледіти будинки, сади, рибальські снасті, сонячні батареї, альтанки та кілька будівель, а також приватну спостережну вежу мисливських угідь. Один із будинків на 275 квадратів та більше гектара землі – в оренді компанії “Екофортпост”, пов’язаній із Гушаном”, – кажуть журналісти.

Володіння впливового бізнесмена з невизнаної “республіки” розслідувачі знайшли і в одеському передмісті – це вілла у першій лінії від моря, на території закритого містечка “Совіньон”.

Будинок на 600 квадратів з кількома терасами, літньою кухнею та охоронною він придбав в лютому 2014 року.

Ще одна земельна ділянка, яку знайшли “Схеми” і яка належить Віктору Гушану напряму, розташована під Києвом.

При цьому, вона має сількогосподарське призначення, а згідно з українським законодавством, мати такі землі можуть лише громадяни України.

Як інформувала “Новинарня“, президент Національної турорганізації України Ліптуга створює бренд невизнаного Придністров’я.

Читайте також:
Лавров порівняв окупований Донбас із Придністров’ям та заговорив про федералізацію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна