Чийгоз закликав закріпити в Конституції право на автономію кримських татар

 

Заступник голови меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Ахтем Чийгоз заявив про необхідність внести зміни до Конституції України про визнання права кримськотатарського народу на національно-територіальну автономію на півострові.

Як передає “Новинарня” з посиланням на “Інтерфакс-Україна”, про це нардеп сказав під час виступу в парламенті у п’ятницю, 21 лютого.

“Сьогодні ми зобов’язані відновити справедливість і посилити позиції України в питаннях звільнення Криму від окупанта – внести зміни до Конституції, визнати право кримськотатарського народу на національно-територіальну автономію у складі України”, – завив Чийгоз.

Він запевнив, що боротьба за звільнення півострова не припиниться ніколи.

“Ми ніколи не припинимо боротьбу за Крим, за територіальну цілісність України. Крим – це Україна. Слава Україні”, – підсумував Чийгоз.

Як інформувала “Новинарня“, кримськотатарський канал ATR заявив, що йому заблокували фінансування.

Читайте також:
Засуджені в Росії кримські політв’язні зникли безвісти з СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна