Печерський суд відправив під домашній арешт “омегівця” Косенка, підозрюваного в убивстві на Майдані

 

Печерський райсуд Києва обрав ексбійцеві спецпідрозділу внутрішніх військ МВС “Омега” Володимиру Косенку, підозрюваному у вбивствах майданівців, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Таке рішення суддя Києва Олексій Соколов ухвалив рішення за клопотанням прокурорів стосовно запобіжного заходу пізно ввечері в середу, 19 лютого – напередодні Дня пам’яті Героїв Небесної сотні.

Косенкові визначено запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із забороною спілкуватися зі свідками та іншими фігурантами справи. Також “омегівець” зобов’язаний носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. Термін дії ухвали – до 17 квітня, передає УНІАН.

Ухвалу Печерського суду про м’який запобіжний захід для Косенка потерпілі у справі Майдану та громадські активісти зустріли вигуками “ганьба”, а чоловіки спортивної статури, імовірно, товариші по службі “омегівця” – оплесками.

Прокурори незадоволені цим рішенням й подаватимуть апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду.

Володимира Косенка підозрюють у тому, що 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській він із табельного пістолета “Форт” застрелив учасника акції протесту Олега Ушневича та поранив Віталія Гукова.

Балістична експертиза показала: куля, яка вбила майданівця Ушневича, була випущена з пістолета “Форт-14” Косенка. Куля, якою був поранений Гуков (загалом зазнав чотирьох поранень, але вижив) – також із пістолета Косенка. Як і куля, що вдарилась об щит ще одного протестувальника.

Підозрюваному інкримінують кілька статей Кримінального кодексу, зокрема закінчений замах на вбивство, умисне вбивство за попередньою змовою способом, небезпечним для оточуючих, та перевищення влади і службових повноважень.

Читайте також:
Суд назвав ім’я бійця “Беркуту”, який вбив майданівця Максима Шимка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.