“Нафтогаз” уточнив у суді Гааги розмір збитків від окупації Криму

 

Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” і шість компаній групи подали відповідь на зустрічну заяву Російської Федерації щодо розміру компенсації збитків у рамках арбітражного провадження при Постійній палаті третейського суду в Гаазі.

Про це в понеділок, 17 лютого, йдеться в повідомленні компанії.

“Нафтогаз” додатково обґрунтував свою заяву щодо розміру компенсації збитків, завданих незаконною експропріацією кримських активів “Нафтогазу” в 2014 році, – розмір збитків плюс відсотки оцінюється приблизно у 8 млрд доларів США», – зазначили в компанії.

Пресслужба нагадала, що Трибунал визнав, що Російська Федерація порушила ряд положень Угоди про захист інвестицій, експропріювавши активи групи “Нафтогаз” у Криму.

Незважаючи на появу в арбітражі в січні 2017 року, Російська Федерація в подальшому ухилялася від участі в арбітражному провадженні протягом майже трьох років. У грудні 2019 року Росія подала зустрічну заяву щодо розміру компенсації збитків, але не заявила будь-якого альтернативного розрахунку збитків.

“Російська Федерація не заперечує, що незаконно експропріювала активи “Нафтогазу”, але стверджує, що не повинна нічого компенсувати “Нафтогазу”, – сказано в повідомленні.

Читайте також:
“Нафтогаз” підготував нові позови до РФ на 7 млрд доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна