У Раді представили стратегію реінтеграції ветеранів до мирного життя

 

У комітеті парламенту з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відбулася презентація стратегії реінтеграції ветеранів до мирного життя.

Про це у середу, 12 лютого, передає “Новинарня” з посиланням на інформацію, опубліковану сайті Верховної Ради.

Документ презентувало Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України. Стратегія була розроблена з метою повернення ветеранів війни до повноцінного мирного життя.

Глава міністерства Оксана Коляда відзначила, що головною метою державної політики є соціалізація ветеранів.

Мінветеранів визначило своїми першочерговими завданнями:

  • створення реєстру Е-ветеран: запуск цієї платформи є найбільш ефективним механізмом покращення якостей державних послуг, ліквідації корупційної складової, послаблення суб’єктивного фактору;
  • навчання та перекваліфікація ветеранів;
  • працевлаштування і підтримка бізнесу;
  • житлові програми: розроблена стратегія забезпечення житлом, із застосуванням різноманітних механізмів, зокрема, кредитування, співфінансування.

Одним з важливих напрямків є медичне лікування та реабілітація ветеранів, психологічна адаптація. Кардинально змінюються принципи та стандарти надання медичних послуг.

“Мінветеранів розробило пакет додаткових медичних послуг для ветеранів, стандарти надання психологічної допомоги, ініціювало передачу від Міністерства охорони здоров’я реабілітаційних центрів і на базі одного з них створило Центр захисту психічного здоров’я та тренінговий центр підготовки фахівців, які будуть надалі працювати з ветеранами та їхніми сім’ями. Заплановано запуск центру сімейної реабілітації, запровадження обов’язкового медичного огляду, створення профільних відділень з лікування наслідків контузій та залежностей”, – йдеться у повідомленні.

Також заплановане відкриття ветеранських просторів в регіонах України, які мають стати фронт-офісами Мінветеранів на місцях.

Такі платформи будуть працювати в кожній області та стануть “єдиним вікном” ветеранських послуг, зокрема і щодо освіти, перепідготовки, працевлаштування.

Платформа має об’єднати державні структури, громадські організації, навчальні заклади та приватний сектор. При цьому отримувати необхідні послуги та сервіси зможуть не лише самі ветерани та військовослужбовці, але й члени їхніх родин.

Як писала “Новинарня“, в уряді анонсували розподіл Мінветеранів і окупованих територій.

Читайте також:
Звільнені з полону українці отримали пропозиції житла і роботи, – Мінвет

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна