Суд у Криму звільнив із СІЗО власника парку левів Зубкова, який підтримав анексію півострова

 

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу для власника зоопарку “Казка” і парку левів “Тайган” Олега Зубкова.

Про це у вівторок, 11 лютого, пише “Радіо Свобода”.

Повідомляється, що Зубкову не можна виходити на вулицю з 22:00 до 6:00. Також суд зобов’язав бізнесмена прибувати на кожне засідання.

Відтак, бізнесмену змінено запобіжний захід із тримання під вартою на нічний домашній арешт.

Як інформувала “Новинарня“, 3 лютого підконтрольний Росії Білогірський районний суд заарештував на два місяці кримського бізнесмена, власника ялтинського зоопарку “Казка” і парку левів “Тайган” Олега Зубкова.

Йдеться, нагадаємо, про справу покусаної туристки. У липні 2018 року лев вкусив туристку Ольгу Соломину в сафарі-парку “Тайган”.

За словами жінки, в момент нападу хижака директор “Тайган” Олег Зубков був поруч, але “не зміг відразу втихомирити своїх тварин”.

Сам Зубков стверджує, що Соломіна була в нетверезому стані і “тіпала лева за гриву”, через що він її і вкусив.

Читайте також:
Хазяїн Тигрюлі, який підтримав анексію Криму, тепер оформляє турецьке громадянство

Олег Зубков відомий в Україні тим, що в його зоопарку живе бенгальська тигриця-альбінос Тигрюля, яку в 2009 році подарували прем’єр-міністру Юлії Тимошенко. Лідерка “Батьківщини” використала тварину у виборчій кампанії, але віддала назад у зоопарк “Казка”, пообіцявши сплачувати за річне утримання тварини.

У 2006-2010 роках Зубков був депутатом Верховної Ради Автономної Республіки Крим від Блоку Юлії Тимошенко. Але з приходом Януковича в 2010 році висувався кандидатом у мери Ялти від партії “Союз”, у 2012-му вступив до Партії регіонів, а в 2014-му – підтримав анексію Криму Росією, пропонував встановити в Ялті пам’ятник Путіну.
Вступив до лав партії “Єдина Росія”, був виключений з її лав, згодом перейшов до партії “Родіна”.

Через утиски Олег Зубков погрожував покинути Крим і перебратися на територію материкової України разом зі своїм зоопарком.

Наприкінці 2015 року Зубков за побиття свого співробітника був засуджений до трьох років позбавлення волі умовно, з випробувальним терміном на рік. Тоді власник зажадав відставки прокурора Криму Наталії Поклонської і на знак протесту на чотири місяці закрив свої зоопарки.

Кримські медіа зазначають, що відвідуваність ялтинського зоопарку “Казка” і парку левів “Тайган” в 2016 році виявилася у вісім разів нижча, ніж за часів України у 2013-му.

У січні 2017 року в одному з приміщень на території парку левів “Тайган” знайшли труп 29-річного чоловіка, якого покусали хижаки або собаки.

Читайте також:
Окупаційна влада в Криму на три місяці закрила зоопарк з Тигрюлею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна