Комітет рекомендує Раді дозволити допуск іноземних військових на навчання в Україну

 

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроєкт №3003 глави держави Володимира Зеленського “Про схвалення рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2020 році для участі у багатонаціональних навчаннях”.

Про це в понеділок, 10 лютого, повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

У документі визначається:

  • загальна чисельність іноземних військових
  • типи і кількість озброєнь, військової техніки;
  • строки перебування та місць дислокації на період проведення навчань.

“Законопроєтом пропонується схвалити рішення президента України про допуск на територію України підрозділів збройних сил інших держав у 2020 році для участі у багатонаціональному навчанні з підготовки підрозділів збройних сил, українсько-американському навчанні “Репід Трайдент – 2020”, українсько-молдовському навчанні “Південь – 2020”, українсько-американському навчанні “Сі Бриз – 2020”, українсько-румунському навчанні “Ріверайн – 2020” та українсько-британському навчанні “Воріер Вотчер – 2020”, – вказано у повідомленні.

Кількість коштів, яку планується витратити на підготовку та проведення багатонаціональних навчань за участю ЗСУ на території України та поза її межами у 2020 році становить 63 824,3 тис грн. 

“Фінансування витрат планується здійснити в межах асигнувань, передбачених ЗУ “Про державний бюджет України на 2020 рік” Міністерству оборони України за відповідною бюджетною програмою”, – йдеться у повідомленні.

За результатами обговорення члени комітету ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроєкт за основу та в цілому.

Читайте також:
Зеленський вніс до Ради законопроєкт про допуск в Україну іноземних військових на навчання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна