Дрони з гранатами, снайпери, великий калібр: ОС розповіли про атаки окупантів під Широкиним

 

Російські окупаційні війська у районі селища Широкине на Азовському узбережжі в понеділок відкривали вогонь по позиціях українських військ із забороненого Мінськими домовленостями озброєння – мінометів калібру 82 мм, випустивши в бік нашого опорного пункту близько 10 мін.

Крім того, зафіксовано активізацію дронів противника та снайперських пар, повідомляє пресцентр штабу ОС у понеділок, 10 лютого.

“Обстріл розпочався вночі, близько о пів на третю. Одразу ж після прильоту перших мін військовослужбовці, які несли службу на спостережному пості, доповіли мені, а я – на КСП роти. Особовий склад розмістив в укритті. Загалом противник випустив у бік нашої позиції близько десятка мін. Утім усі вони лягли з перельотом у полі”, – переповів деталі ворожої атаки старший позиції старший солдат Григорій. 

Боєць розповів, що вогонь у відповідь українські захисники не відкривали, адже міномет працював здалека, з-за околиць тимчасово окупованого села Саханка.

Після мінометного обстрілу ворог до ранку ще неодноразово відкривав вогонь по наших укріпленнях – з великокаліберних кулеметів “Утьос” калібру 12,7 мм, а згодом – КПВТ калібру 14,5 мм.

Зранку противник використав безпілотний літальний апарат, який виконав обліт позицій Об’єднаних сил.

“Квадрокоптери над нашими позиціями пролітають низько, на висоті лише 20-25 метрів. Проте вийти з укриття, прицілитися й збити його небезпечно, адже відразу ж оператор, який сидить десь у Саханці, скидає з нього гранати – ВОГи. Тиждень тому таким чином було пошкоджено наш мікроавтобус – два ВОГи з “квадрика” впали йому на дах. Один не розірвався, а інший пробив у даху машини велику діру. На щастя, ніхто не постраждав”, – розповів Григорій.

Як розповідають бійці, дрібних калібрів ворог нині тут не застосовує – найменший це 12,7 мм, яким працюють кулеметники та снайпери противника.

Після цього до справи підключаються КПВТ, а вже після них – озброєння бойової машини піхоти БМП-2, тобто тридцятиміліметрова гармата й кулемет, та 82-міліметрові міномети.

БПЛА противника дошкуляють дедалі частіше. Крім того, що будь-якої миті вони можуть скинути на позиції гранати, за допомогою безпілотників  противник активно веде повітряну розвідку й корегує вогонь мінометів та автоматичних станкових гранатометів.

“Днями, коли розпочався обстріл з АГС, я доповів телефоном про це та про появу над позиціями БПЛА противника. І щойно я поклав слухавку й відійшов на крок від оглядової щілини назад, як крізь неї прилетів ВОГ, на друзки рознісши “тапік” (телефонний апарат – “Н”) та неабияк прооравши землю біля нього”, – розповів солдат.

Також днями військовослужбовці ЗСУ отримали інформацію про те, що до Саханки прибули дві нові снайперські пари окупантів.

Читайте також:
Окупанти з житлового сектору відкрили вогонь по позиціях ОС із мінометів та артсистем

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.