У Таїланді військовий після конфлікту вчинив стрілянину в ТЦ: десятки смертей

оновлено

У Таїланді сержант збройних сил після конфлікту з полковником у військовій частині викрав зброю і набої, увійшов до торговельного центру, взяв заручників і почав стрілянину. Загинули щонайменше 26 осіб, стрільця зрештою ліквідували.

Інцидент стався в суботу, 8 лютого, в місті Накхонратчасіма неподалік від столиці країни Бангкока, повідомляє Тhe Bangkok Post.

Станом на 00:59 за місцевим часом було відомо про щонайменше 20 убитих і 31 пораненого.

Інцидент в армійському таборі Суратхампітхак тривав із 15:30. Підозрюваний – 32-річний сержант-майор Джакрапант Томма. На початку він вів пряму трансляцію стрілянини на своїй сторінці у Facebook, яку вже заблокували. Томма застрелив свого 48-річного командира, ще одного солдата й жінку, після чого втік із частини у викраденому автомобілі “Хамві” та зайшов у торговий центр “Термінал 21”.

Правоохоронці перекрили вулицю і торговий центр та намагалися арештувати нападника, однак він успішно оборонявся.

При цьому силовикам вдалося звільнити сотні відвідувачів ТЦ та зайняти три поверхи будівлі. Надалі військовий зі штурмовою гвинтівкою утримував 16 заручників.

Спецпризначенці, які пізно в суботу штурмували будівлю, закликали стрільця здатися, але їх зустрічали гнівні вигуки та ще більша стрілянина.

Армія попросила ЗМІ припинити пряме висвітлення акції, щоб уникнути потрапляння інформації про штурм до підозрюваного.

Невдовзі після початку протистояння в ТЦ Facebook підтвердив, що видалив сторінку Томми.

Зрештою стрільця ліквідувала поліція.

Як повідомляє Reuters, причиною нападу став гнів нібито через нечесну земельну угоду.

Читайте також:
У Таїланді протестували проти влади військових

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна