В ЄС розкритикували конституційну реформу Путіна

 

В ЄС висловили стурбованість щодо планованої конституційної реформи в Росії, яка передбачає пріоритет Конституції РФ над міжнародними законами і договорами.

Про це йдеться у заяві делегації ЄС у Раді Європи, передає “Європейська правда” у середу, 5 лютого.

“ЄС хотів би підкреслити, що яку би модель відносин між внутрішньою і міжнародною системами не обрали, відповідно до Віденської конвенції про право міжнародних договорів держава не може посилатися на положення свого внутрішнього права як виправдання для невиконання договору, включаючи Європейську конвенцію про права людини” – йдеться у заяві.

” Прийняття поправки до статті 79 Конституції Російської Федерації в її нинішній редакції викликало б серйозну заклопотаність з приводу здатності Російської Федерації виконувати свої міжнародно-правові зобов’язання” – наголосили в делегації.

У зв’язку з цим, в ЄС закликали російську владу забезпечити, щоб законодавство країни і його застосування повністю відповідали міжнародно-правовим зобов’язанням РФ.

Нагадаємо, путінська конституційна реформа пропонує дозволити Росії не виконувати ті рішення міжнародних органів, у яких вона побачить суперечність своїй Конституції.

Як писала “Новинарня“, раніше президент РФ Володимир Путін вніс до російської Держдуми законопроєкт, який пропонує відкликати визнання Росією Міжнародної комісії з розслідування порушень гуманітарного права під час міжнародних військових конфліктів.

Читайте також:
Якутський шаман готує новий похід на Москву. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна