Рада скасувала дію закону “Про Стройовий статут Збройних сил України”

 

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроєкт №2466 про визнання таким, що втратив чинність, закон України “Про Стройовий статут Збройних сил України”.

Закон спрямовано на впровадження стандартів НАТО в усіх сферах військової діяльності з метою досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в Організації Північноатлантичного договору, повідомляє “Армія Inform” у середу, 5 лютого.

“Ухвалення закону дасть змогу привести нормативно-правові акти України у відповідність до євроатлантичних норм і критерії членства в НАТО через внесення змін до відповідних законодавчих та інших нормативно-правових актів України з питань, що регулюються Стройовим статутом Збройних сил України”, – йдеться у висновку комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

Законом передбачено, що до 1 березня 2020 року Кабінет Міністрів України має внести свої нормативно-правові акти, передбачивши повноваження Міністерства оборони України визначати:

  • стройові прийоми та рухи військовослужбовців без зброї та зі зброєю;
  • строї підрозділів і військових частин у пішому порядку і на машинах;
  • порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду;
  • місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення;
  • обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їхнього стройового навчання.

Закон набирає чинності з 1 березня 2020 року.

Читайте також:
На озброєння ЗСУ прийняли термобаричні гранати РГТ-27

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна