Мінкульт не визнав пам’яткою бюст Жукова в Харкові

 

Погруддя маршалу СРСР Георгію Жукову у Харкові на проспекті Петра Григоренка не визнано нерухомою пам’яткою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповів у понеділок, 3 лютого, керівник громадської організації “Світанок” Вадим Поздняков.

Нещодавно Поздняков отримав відповідь Мінкульту на його запит щодо ситуації із погруддям Жукову, який протестувальники знесли у червні 2019 року.

У відповіді на запит Позднякову відповіли, що 24.12.2019 Міністерство культури України видало наказ №957 “Про невключення до Державного реєстру нерухомих пам’яток України пам’ятника Г.К.Жукову на пр.Петра Григоренка у Харкові”.

Фото з ФБ Вадима Позднякова

Нагадаємо, пам’ятник Георгію Жукову в Харкові кілька разів скидали з постаменту. Востаннє – 2 червня – погруддя пошкодили. Але за місяць його відновили, як заявив міський голова Харкова Геннадій Кернес, за благодійні кошти. Очільник міста зазначив, що у випадку повторного вандалізму погруддя так само відновлять.

Читайте також:
Суд не дозволив мерії Харкова повернути проспект Жукова. Був перформанс

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна