НБУ продав $143,5 млн із валютних резервів для підтримання гривні

 

Протягом 27-31 січня 2020 року Національний банк України продав 143,5 мільйона доларів з міжнародних золотовалютних резервів для підтримки курсу гривні.

Як передає “Новинарня” у понеділок, 3 лютого, про це повідомила пресслужба Нацбанку.

Продаж валюти із золотовалютних резервів відбувався на тлі поступового росту курсу валют в Україні. Продаючи валюту НБУ намагався стримувати зростання курсу, “гасячи” піки попиту на валюту на міжбанківському ринку.

У січні 2020 року на валютному ринку України попит на валюту значно зріс, якщо порівнювати з груднем 2019 року. Зокрема, Нацбанк у січні 2020 року викупив з ринку 348 мільйонів доларів, водночас продавши 250 мільйонів доларів.

Таким чином, чисте поповнення золотовалютних резервів склало 98 мільйонів доларів.

Протягом 20-24 січня 2020 року Національний банк України викупив на міжбанківському валютному ринку 50 мільйонів доларів, водночас продав із резервів 76,5 мільйона доларів для стримування росту курсу валют.

Зазначимо, що за підсумками 2019 року Національний банк України викупив з ринку 8,4 мільярда доларів, а продав з резервів 529,23 мільйона доларів. Чисте поповнення резервів за рік склало 7,9 мільярда доларів. В останній тиждень грудня 2019 року Нацбанк викупив з ринку рекордні 1,5 мільярда доларів, що свідчить про великий надлишок пропозиції валюти на ринку.

Читайте також:
У Нацбанку назвали ключові ризики для української економіки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна