Естонія звинуватила Росію у фальсифікації історії

 

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу звинуватив Росію в намаганнях фальсифікувати історію заявами про невизнання Тартуського мирного договору.

Про це Рейнсалу заявив на церемонії з нагоди 100-річчя Тартуського мирного договору, повідомляє естонське видання Postimees у неділю, 2 лютого.

“Військова перемога у Визвольній війні зробила можливою перемогу за столом переговорів. Ми, як нація, з любов’ю і вірністю дивимося як на переможців у Визвольній війні, так і на учасників мирних переговорів. Тартуський мир дійсний, правова наступність діє”, – заявив Рейнсалу.

Спроби РФ заперечувати анексію Естонії Рейнсалу назвав фальсифікацією історії.

Читайте також:
Президентка Естонії не прийняла від Путіна пляшку кримського шампанського

30 січня речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Тартуський мирний договір “є нечинним і належить історії”, адже сторони, які його підписали, опинилися в складі одного суб’єкта міжнародного права – СРСР.

За мирним договором, підписаним 2 лютого 1920 року в місті Тарту, Естонською республікою і Радянською Росією, до складу Естонії ввійшли частини Ленінградської та Псковської областей.

У 1944 році, коли Естонія перебувала під владою СРСР, ці території повернули до складу РРФСР.

Конституція Естонії визначає кордон із Росією за Тартуським мирним договором.

Читайте також:

Росіяни планують розгорнути “історичну війну” з Польщею у ПАРЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна