В Україні збільшили мінімальні виплати по безробіттю

 

Правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття ухвалило рішення про підвищення з 1 березня 2020 року мінімального розміру допомоги по безробіттю.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє пресслужба фонду у п’ятницю, 31 січня.

Для осіб, виплати яким призначаються з урахуванням заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 1630 грн до 1 800 грн.

Для осіб, виплати яким призначаються без урахування заробітної плати та страхового стажу, мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшено з 610 грн до 650 грн.

Крім того, правління Фонду на випадок безробіття схвалило проект бюджету фонду на 2020 рік з доходами 15,8 млрд грн та видатками 15,6 млрд грн. На реалізацію активних програм сприяння зайнятості передбачено спрямувати 1,2 млрд грн, торік ці витрати становили 734 млн грн.

За даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства кількість безробітних в Україні сягає 1,5 млн людей – 8,5% населення. При чому 10% всіх безробітних українців — це студенти, які не змогли працевлаштуватися після закінчення навчання. Найбільш поширена причина безробіття — звільнення за власним бажанням чи за згодою сторін.

Читайте також:
Уряд пропонує вдвічі збільшити прожитковий мінімум

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна