Контррозвідка вивела з ОРДО ще одного колишнього “міністра ДНР”. Свідчить проти РФ

 

Контррозвідники Служби безпеки України заявляють, що в ході спецоперації вивели на підконтрольну українській владі територію одного з колишніх “міністрів вугільної промисловості” терористичної організації “ДНР”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 29 січня, інформує пресцентр СБУ.

За інформацією СБУ, псевдопосадовець регулярно відвідував засідання “уряду ДНР” та брав активну участь у формуванні внутрішньої політики “профільного міністерства”.

“Здійснював регулювання діяльності підприємств вугільновидобувної промисловості та розподіл енергетичних ресурсів на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Після усунення з посади зловмисник розпочав у “ДНР” власний бізнес, намагався дистанціюватись від роботи в “уряді” псевдореспубліки та розмірковував над поверненням на підконтрольну українській владі територію. Він повернувся у мирні райони України завдяки спецоперації, розробленій СБУ”, – йдеться у пресрелізі з Володимирської.

Зазнається, що відразу після виведення з так званої “ДНР” він офіційно оформив відповідну заяву до СБ України, в якій повідомив про свою участь у функціонуванні незаконно сформованих на окупованих територіях “органів влади”.

“Чоловік надав детальні свідчення щодо конкретних фактів безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донеччини. “Ексміністр” також засвідчив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області як “радники”, у організації злочинних схем з розкрадання бюджетних коштів РФ виділених для функціонування об’єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспубліки”, – додають в СБУ.

Наразі триває перевірка можливої причетності фігуранта до скоєння злочинів під час перебування на “керівних посадах ДНР”.

Як інформувала “Новинарня“, конттрозвідка вивела з ОРДО свідка катування бойовиками військових ЗСУ.

Читайте також:
Контррозвідка вивела з “ДНР” ексбойовика. Він розказав про російську техніку в ОРДО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна