Держкіно очолила Марина Кудерчук

 

Кабінет міністрів ухвалив рішення про призначення на посаду голови Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук.

Як передає “Новинарня“, про це у середу, 29 січня, повідомив міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський у Тelegram.

“Уряд призначив головою Держкіно Марину Кудерчук”, – зазначив Бородянський.

Кудерчук раніше обіймала посаду заступниці голови Запорізької ОДА з аграрних питань. До того очолювала міський кіноконцертний зал ім. Довженка.

Уряд у грудні 2019 року оголосив повторний конкурс на зайняття посади голови Держкіно.

За результатами першого конкурсу, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич, яка залишалась єдиною кандидаткою на посаду голови Держкіно, не пройшла 21 листопада співбесіду в НАДС.

Нагадаємо, що попередній глава Держкіно Пилип Іллєнко подав у відставку у серпні 2019 року після п’яти років роботи на цій посаді.

Читайте також:
За романом Положія “Іловайськ” знімуть фільм

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна