Українка Надія Шпаченко отримала “Греммі”

 

Українська піаністка Надія Шпаченко отримала найпрестижнішу музичну нагороду “Греммі”.

Як повідомляє “Радіо Свобода” у понеділок, 27 січня, її альбом The Poetry of Places переміг у категорії “Найкраща класична збірка”.

“Надія Шпаченко отримала звання доктора музичних мистецтв і магістра в університеті Південної Каліфорнії, який закінчила на “відмінно”. Серед її педагогів – Джон Перрі в Лос-Анджелесі, Віктор Розенбаум у Бостоні, Віктор Дерев’янко в Ізраїлі, Серафима Шварц в Україні”, – ідеться на сайті Національного симфонічного оркестру України.

Наразі Шпаченко є професоркою фортепіано у Каліфорнійському державному університеті Помони.

В Америці вона відома активним виконанням сучасної музики. У її здобутку – прем’єрні виконання творів Елліотта Картера, Джорджа Крама, Тома Флаерті, Юрія Іщенка, Яніса Ксенакіса та інших.

Тріумфатором цьогорічної премії “Греммі” стала 18-річна американка Біллі Айліш, яка отримала одразу шість статуеток, святкувавши перемогу і в головних категоріях.
У категорії “Найкращий запис” перемогла її композиція  “BadGuy”, а її платівку “When We All Fall Asleep, Where Do We Go?” визнали найкращим альбомом.

“Греммі” (англ. Grammy») — музична нагорода американської Академії звукозапису, що існує з 1958 року. Є однією із найпрестижніших нагород у сучасній музиці, яку можна порівняти із премією “Оскар” у кінематографі.

Читайте також:
Українська мова в Національній музичній академії: нова заборона у Валуєвському стилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна