Посольство США в Іраку обстріляли ракетами, – CNN

 

Три ракети в неділю, 26 січня, влучили по будівлях комплексу посольства США в Багдаді, внаслідок цього  одна людина отримала легке поранення.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на CNN.

За даними телеканалу, поранення постраждалого було незначним, і він вже повернувся до роботи.

Представник Держдепартаменту США заявив в неділю ввечері, що вони “знають про повідомлення про ракети, що впали в міжнародній зоні”, але підтвердили, що йдеться про посольство США. Державний департамент не відповів на питання про те, чи були поранені співробітники посольства.

“Ми закликаємо уряд Іраку виконати свої зобов’язання щодо захисту наших дипломатичних об’єктів”, – сказав представник.

Держдепартамент безпосередньо не звинувачував Тегеран в ракетних ударах в іракській столиці, але в заяві прессекретаря згадувалися іранські загрози в регіоні і попередні напади з боку іранських ополченців на інтереси США.

За даними Державного департаменту, з вересня було скоєно понад 14 нападів з боку Ірану і підтримуваних Іраном збройних груп на персонал США в Іраку.

Читайте також:

В Іраку в сутичках із поліцією загинули четверо протестувальників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна