Наприкінці лютого суд обиратиме запобіжний захід Януковичу

 

Печерський суд Києва 26 лютого заочно обиратиме запобіжний захід експрезиденту Віктору Януковичу у справі щодо узурпації влади.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в коментарі журналістам розповів співрозмовник з офісу генпрокурора, передає “Insider”.

“Розгляд відбудеться 26 лютого о 15:00 в Печерському суді. Слухатиме суддя Батрин”, – пише видання.

Йдеться про справу за підозрою Януковича у вчиненні захоплення державної влади шляхом дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень, які відносилися до повноважень законодавчої та виконавчої влади, унаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України.

Окрім того, Печерський суд 24 січня повинен був розглядати заяву адвоката Януковича про відвід прокурору у справі – Нескорядному.

Вказане провадження ще не слухається по суті в суді. Наразі ще триває досудове слідство.

Проте, не зважаючи на це, ще у 2019 році адвокат Януковича Бабіков подав заяву про відвід прокурору.

Спершу рішенням судді Печерського суду прокурора Нескорядного було відведено від справи. Прокурор в свою чергу оскаржив цей відвід. І Апеляційний суд призначив розгляд цього відводу наново.

Втім, сторона захисту Януковича 24 січня не з’явилася на розгляд власного відводу прокурору. Як з’ясувалося, суддя Сергій Вовк, який мав цей відвід розглянути 24 січня, був зайнятий у іншій справі. Його секретар повідомив, що слухання зняли з розгляду, а дата наступного – не відома.

“Відвід був розглянутий без моєї участі. На підставі цих порушень було скасовано ухвалу про мій відвід”, – розповів прокурор Нескорядний.

Відвід прокурору заявив Олександр Бабіков, який нині обраний на посаду замглави Держбюро розслідувань.

Йдеться про справу, яка була відкрита на початку березня 2014 року за фактом узурпації влади експрезидентом Віктором Януковичем. У справі проходять шестеро суддів Конституційного суду як свідки, які ухвалювали рішення про скасування Конституції 2004 року.

По даному епізоду фігурує також Олександр Лавринович – ексміністр юстиції. Справа щодо Лавриновича слухається у Подільському суді Києва.

Читайте також:
Адвокат Януковича Бабіков став першим заступником директора ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна