У Держдепі розповіли, як впіймали у Сирії російського генерала

 

У Держдепартаменті США розповіли про конфлікти з росіянами в Сирії і перехопленого одного разу генерал-майора Російської Федерації.

Як повідомляє “Новинарня“, про це заявив спецпредставник США щодо Сирії Джеймс Джеффрі, передає пресслужба Держдепу.

Посланник Джеффрі визнав, що американці продовжують конфліктувати з росіянами в Сирії.

Нещодавно була прийнята нова резолюція ООН про гуманітарний доступ у райони Сирії, де російські заблокували два переходи, зазначив він.

“Близько 14 місяців тому в Манбіджі виникли проблеми з наземними конфліктами, коли росіяни перебралися в південно-східну частину цього периметра. У якийсь момент ми перехопили російського генерал-майора, який їхав у напрямку міста Манбідж, але все це було вирішено військовими каналами”, – розповів дипломат.

“Ми в Державному департаменті стежимо за цими військовими каналами. У нас дуже короткі обговорення на політичному рівні чи на рівні МЗС – коли ми говоримо про все, що ми робимо з росіянами чи в конфлікті з росіянами, як, наприклад, у Раді Безпеки ООН…”, – додав він.

Читайте також:
Війська США у Сирії заблокували росіян, що прямували до нафтового родовища

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна