На мосту Патона День Соборності утворили живий “ланцюг єдності”. ФОТОРЕПОРТАЖ

 

На мосту Патона в Києві вже традиційно в День соборності, 22 січня, українці утворили “ланцюг єдності”, об’єднавши два береги Дніпра.

Як передає кореспондентка “Новинарні“, акція стартувала о 8:00, а вже близько 9:00 українці зустрілися посередині мосту, де з’єднали частини довгого синьо-жовтого полотнища та здійняли його вгору.

З правого берега рухалася колона, що символізувала Західноукраїнську Народну Республіку з синьою частиною прапора. З лівого прямували учасники акції, які уособлювали Українську Народну Республіку з жовтою частиною стяга.

Усі фото – Новинарня

Попереду обох колон ішли чоловіки у військовій формі періоду Української революції 1917-1921 років, несли стяги, вибивали марші на барабані.

Поруч із ними крокували діти з військово-патріотичного гуртка “Джура” та військові Збройних сил України в польовому камуфляжі.

Крокуючи, учасники акції співали “Лента за лентою”, “Ой у лузі червона країна”, інші патріотичні пісні. Також лунали вигуки: “Одна, єдина, соборна Україна!”

Не обійшлося й без сучасного хіта “Путін – х…ло! Ла-ла-ла, ла-ла-ла-ла!”

Уздовж колон ходили дівчатка з гуртка “Джура” з блакитними та жовтими фарбами та малювали охочим синьо-жовті прапорці на обличчі.

Новинарня” запитала учасників “ланцюга єдності” про те, що ж, на їхню думку, має об’єднувати українців сьогодні.

“Нас має об’єднувати історія, але не та, що написана радянськими істориками, та спільне бачення майбутнього”, – говорить Євген Бондаренко.

“Нас має об’єднувати візія майбутнього, яка побудована на цінностях сформованих впродовж численних історичних перипетій, революцій, які ми маємо втілювати в щоденних діях у своїй роботі”, – вважає активістка Інна Волкова.

Також чимало присутніх учасників “ланцюга єдності” вважають, що українці мають об’єднатися проти спільного ворога – Росії.

Потім присутні запалили свічки та згадали хвилиною мовчання перших вбитих на Майдані цього дня 2015 року Сергія Нігояна та Михайла Жизневського.

Організатори згадали, що у про загибель перших майданівців від куль “беркута” п’ять років тому дізналися теж на під час подібної акції на мосту Патона.

Хвилиною мовчання згадали всіх полеглих за Україну.

Згодом частина учасників вирушили на вулицю Грушевського, де вшанували учасника Революції Гідності, Героя України Сергія Нігояна. 

підготувала: Ганна Велігдан, фото авторки

Читайте також:
“Чи зробили ми висновки з цієї історії?”: Зеленський записав відеозвернення з нагоди Дня Соборності

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна