Ракетний удар по мечеті в Ємені: загинули щонайменше 100 військових

 

У результаті ракетного удару в єменській провінції Маріб 18 січня загинули щонайменше 100 військовослужбовців урядової армії, ще 148 осіб отримали поранення.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 19 січня, пише “DW”.

“Ракета потрапила в мечеть під час вечірньої молитви у військовому таборі, розташованому в 170 кілометрах від столиці країни-Сані. Ця масштабна атака стала першою в Ємені за останні відносно спокійні місяці”, – йдеться в повідомленні.

Президент країни Мансур Хаді звинуватив у нападі повстанців хуситів, повідомило агентство Saba.

“Ганебні дії загонів хуситів, без сумніву, підтверджують їхнє небажання досягти миру, оскільки вони не знають нічого, крім смерті та знищення, і є дешевим інструментом Ірану в регіоні”, – заявив він.

Хусити поки не взяли на себе відповідальність за ракетний удар та його наслідки.

Що відбувається в Ємені 
У Ємені вже понад чотири роки вирує громадянська війна, в результаті якої загинули десятки тисяч людей, три мільйони стали вимушеними переселенцями й вся країна опинилася на межі масового голоду.

З 2015 року уряд Ємену в союзі з очолюваної Саудівською Аравією коаліцією арабських держав бореться з хуситами, підтримуваними Іраном.

Як інформувала “Новинарня“, Україна надасть гуманітарну допомогу Конго, Судану та Ємену.

Читайте також:
Теракт у Ємені: смертник підірвався в натовпі солдатів, які чекали зарплату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна