На гастролі в Україну не пустили відомих акторів з РФ

 

В аеропорту Запоріжжя групі акторів із Російської Федерації, які прибули рейсом із Варшави, відмовили у в’їзді в Україну.

Інцидент стався в неділю, 19 січня.

За повідомленням Держприкордонслужби, одному громадянину Росії було відмовлено в перетині кордону та поінформовано про заборону в’їзду на територію України й проставлено відповідну відмітку у паспорті. Ще троє росіян не змогли пояснити доцільності та мети свого перебування в Україні.

За даними “Української правди”, заборона на в’їзд стосується актора Сергія Колесникова. Мету перебування в Україні не змогли пояснити актори Лариса Удовиченко, Андрій Бутін та особа, що їх супроводжувала.

Ще один актор – Марат Башаров, який також мав брати участь у гастролях в Запоріжжі, Києві та інших містах, в Україну не прилетів.

Як відомо зі ЗМІ, 19 січня в Запоріжжі мала відбутися театральна вистава “Ідея фікс” за участі зазначених акторів. Громадські активісти готували акцію протесту та анонсували блокування виступу російських акторів з огляду на те, що Марат Башаров раніше неодноразово незаконно в’їжджав до окупованого Криму.

Зрештою вистава в Запоріжжі була скасована.

Читайте також:
У Харків їде російський актор Марат Башаров: активісти обіцяють блокаду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна