На Донеччині оголосили підозри трьом діючим депутатам за “референдуми” у 2014-му

 

За матеріалами Служби безпеки України прокуратура Донеччини повідомила про підозру в скоєнні злочинів трьом діючим депутатам міських районних рад на Донеччині.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 17 січня, інформує пресцентр української спецслужби.

Зазначається, що у квітні 2014 року депутат Лиманської міської ради добровільно сприяла організації і проведенню незаконного голосування.

“Вона очолила дільничну виборчу комісію в селищі Крива Лука, координувала роботу дільниці, підраховувала голоси та підписувала відповідні акти. Аналогічно вчинив і депутат Костянтинівської міськради. Він також добровільно очолив виборчу дільницю, організував і провів псевдореферендум у селах Тарасівка, Олександропіль, Новооленівка, Водяне Друге, Березівка та Зелене поле“, – акцентують пресофіцери з Володимирської, 33.

Усупереч діючому законодавству України діяла й депутатка Миронівської селищної ради.

Разом з іншими обранцями на позачерговій сесії сільради вона, за інформацією СБ, прийняла рішення щодо проведення фейкового референдуму.

“Активно закликала мешканців Донеччини до участі у псевдоголосуванні та сприяла його проведенню”, – пояснють у спецслужбі.

Слідчі СБУ підозрюють цих громадян у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Читайте також:
Засуджений за організацію “референдуму” пенсіонер Баканов займається патріотичним вихованням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна