СБУ викрила колишню військову Нацгвардії на співпраці з бойовиками “ДНР”

 

Військова контррозвідка СБУ спільно з ГУ служби в Донецькій та Луганській областях викрила колишню військову Національної гвардії, яка сприяла діяльності так званої “ДНР”.

Про це у четвер, 16 січня, повідомляє пресслужба відомства.

Правоохоронці встановили, що у поле зору так званої спецслужби “ДНР” жінка потрапила у 2015 році під час проходження військової служби в одній з військових частин НГУ.

Представники “МДБ ДНР” завербували її, провели інструктаж щодо дотримання заходів конспірації, надали агентурний псевдонім, обумовили способи двостороннього та екстреного зв’язку.

Під час подальших комунікацій вони відпрацювали завдання щодо збирання та передачі інформації про виконання військовою частиною бойових завдань у районі проведення ООС (АТО), а також хотіли отримати персональні дані українських військовослужбовців і членів їх сімей.

Задокументовано, що, використовуючи спеціально створені акаунти у забороненій російській соцмережі, військовослужбовиця НГУ збирала та передавала необхідні бойовикам відомості.

Правоохоронці провели обшук за місцем проживання зловмисниці та виявили комп’ютерну техніку із доказами спілкування з бойовиками.

Під час проведення подальших невідкладних слідчих дій зазначена особа надала викривальні свідчення щодо обставин свого вербування та співпраці з так званим “МДБ ДНР”.

Наразі їй оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, судом обрано запобіжний захід.

Читайте також:
Бойовики “ЛНР” намагалися завербувати чиновника Мін’юсту. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна