ДБР прийшло у Державне космічне агентство: є затриманий на хабарі

 

У Державному бюро розслідувань заявляють, що їхні слідчі затримали на хабарі начальника оздоровчо-профілактичного центру “Мрія” Національного центру управління та випробувань космічних засобів Державного космічного агентства України. 

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 15 січня, інформує пресслужба ДБР.

За попередньою інформацією, начальник Центру вимагав від підприємця 5 тисяч доларів за укладення договору оренди 9 літніх будиночків на 49 років та подальшу їх приватизацію разом із земельними ділянками вказаного Центру.

Слідчі ДБР затримали посадовця під час одержання першої частини хабара – 3 тисячі доларів.

Викриття хабарника відбулось за оперативного супроводження управління стратегічних розслідувань в Київській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та за участі військової прокуратури Центрального регіону.

“Установлено, що на початку травня 2019 року до начальника одного з оздоровчо-профілактичного реабілітаційного центру звернулася приватний підприємець щодо можливості оренди літніх будинків для відпочинку, які перебувають на балансі зазначеної установи за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Новосілки.
Натомість вказана посадова особа висунула підприємцю вимогу щодо передачі їй неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 500 доларів США за позитивне вирішення питання щодо оренди кожного з літніх будинків для відпочинку”, – зазначили в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону.

Тривають слідчі дії – обшуки службового кабінету посадовця, вирішується питання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Читайте також:
СБУ звітує про викриту тіньову схему в податковій службі: прийшли й до голови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.