У Михайлівському Золотоверхому монастирі помолилися за всіх загиблих у 2019 році військових

 

У Михайлівському Золотоверхому монастирі відбулась панахида за загиблими протягом 2019 року військовослужбовцями в російсько-українській війні.

Як повідомляє “Новинарня“, захід з поминання пам’яті загиблих проводиться щомісячно в стінах Золотоверхого монастиря.

Загальні втрати серед представників сил безпеки та оборони протягом 2019 року склали 110 осіб, з них три – жінки.

Серед полеглих героїв минулого року три полковника, два з яких отримали своє звання посмертно, один з них командир 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ Євген Коростельов.

“Християнство та патріотизм – це нероздільні поняття. Адже любов до Бога починається з любові до ближнього. Воїни, за яких ми молилися сьогодні, віддали свої життя з любові до свого народу, своїх братів і сестер. Цього разу ми згадували всіх полеглих за 2019 рік. Тому я називав їх не лише за іменем, але і за прізвищем. Оскільки за прізвищами стоять їхні історії, сім’ї та покоління”, – цитують протоієрея Павла Мельника, який очолив богослужіння, на офіційному сайті Української нацпам’яті.

Вшанувати полеглих бійців прийшли військовослужбовці Збройних сил, Національної гвардії та Служби безпеки України, ветерани та громадські активісти.

Серед присутніх на панахиді був також начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук.

Молилися також за перемогу українського війська.

“Ми збираємося не лише, щоби вшанувати їх панахидою. Але й для того, щоби згадати: наші військові не лишають зло непокараним, а за кожного загиблого в бою українця доводиться щонайменше четверо окупантів“, – наголосив співробітник УІНП та ініціатор панахиди за українськими воїнами, які загинули в боях за незалежність України Роман Кулик.

Читайте також:
Усі загиблі на фронті 2019 року: згадаймо обличчя героїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна