Порошенко окреслив бачення, як діяти в ситуації зі збитим літаком МАУ

 

П’ятий президент України та лідер партії “Європейська солідарність” Петро Порошенко закликає владу ініціювати спецзасідання Ради безпеки ООН через катастрофу літака МАУ в Ірані.

Як повідомляє “Новинарня“, про таку думку висловив він у відеозверненні в п’ятницю, 10 січня.

“Ми не можемо не довіряти розвідувальній інформації від наших стратегічних партнерів – не дарма ще кілька років тому нашій команді вдалося домовитися з ними про такий обмін. Але одна справа – знати, а інша – довести. Тому відповідно до стандартів міжнародної цивільної авіації розслідувати трагедію має спільна міждержавна комісія із залученням країн, громадяни яких постраждали”, – сказав Порошенко у зверненні.

П’ятий президент України також наголосив, що пропозиції залучити до розслідування Росію – категорично неприйнятні.

Окрім того, Порошенко закликав ініціювати скликання спецзасідання Ради безпеки ООН, щоб за участю України обговорити ситуацію навколо катастрофи українського літака.

“По-третє, президент має негайно направити до Ірану свого спецпредставника для координації дій з усіма зацікавленими сторонами. Не технічних фахівців, а для політичної координації”, – зазначив лідер “Євросолідарності”.

За його словами, Україна як член єдиного євроатлантичного простору має використовувати наявні механізми структури НАТО та ЄС, ефективно комунікувати з усіма союзниками.

“Оскільки йдеться не про репутацію конкретної авіакомпанії. Йдеться про захист національних інтересів та імідж України. І це саме той випадок, де влада і державна опозиція мають діяти разом, разом захищати Україну”, – сказав він.

Порошенко наголосив, що трагедія потребує максимальної концентрації уваги і зусиль українського керівництва для відновлення справедливості, збереження проукраїнської міжнародної коаліції та недопущення втягування України в геополітичні конфлікти.

Читайте також:
Україна отримала доступ до “чорних скриньок” збитого Boeing, – Пристайко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна