Вірменський снайпер застрелив азербайджанського прикордонника

 

Вірменські військові порушили режим припинення вогню на лінії зіткнення на державному кордоні Азербайджану та Вірменії і вбили азербайджанського військового.

Інцидент стався у вівторок, 7 січня, повідомила пресслужба Держприкордонслужби Азербайджану.

“Сьомого січня о 14:56 в результаті снайперського обстрілу в напрямку села Гушчу Айрим Газаського району прикордонник – солдат Фарзалієв Фарзали Алімовсум-оглу став шехідом”, – сказано в повідомленні.

Коментуючи загибель азербайджанського прикордонника, прес секретар міноборони Вірменії Арцруні Ованесян пояснив подію спробою азербайджанської сторони провести на передовій інженерні роботи та просунути свої позиції на кордоні.

Однак, повідомляє бакинське агентство новин Trend із посиланням на ДПС АР, на даній ділянці підрозділи Держприкордонслужби не проводили будь-які інженерно-технічні роботи.

“Ця заява офіційного представника ЗС Вірменії є відвертою брехнею і спробою виправдати кричущий факт порушення режиму припинення вогню з боку підрозділів збройних сил Вірменії, а також має на меті ввести в оману громадськість”, – заявили в прикордонній службі Азербайджану.

Як відомо, військовий конфлікт між двома південнокавказькими країнами спалахнув у 1988 році через територіальні претензії Вірменії до Азербайджану.
Нагірний Карабах і сім прилеглих до нього районів – майже 20 відсотків території Азербайджану – залишаються під окупацією збройних сил Вірменії.
У травні 1994 року сторони узгодили режим припинення вогню. Надалі під егідою Мінської групи ОБСЄ, при співголовуванні Росії, Франції і США, тривають безуспішні мирні переговори.
Рада безпеки ООН ухвалила чотири резолюції щодо звільнення окупованого Нагірного Карабаху і прилеглих до нього територій, але вони не виконуються Вірменією, яку підтримує Російська Федерація.

Читайте також:
Азербайджан завдав артудару по позиціях вірмен у Нагірному Карабаху

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна