У Франції судитимуть експрезидента Саркозі

 

5 жовтня 2020 року почнеться судовий процес над експрезидентом Франції Ніколя Саркозі у справі про корупцію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 8 січня, інформував паризький суд, передає “DW”.

Процес продовжиться три тижні.

64-річний Саркозі і його адвокат звинувачуються в корупції, хабарах і тиску в спробі отримати секретну судову інформацію у справі.

Ніколя Саркозі був президентом Франції з 2007 по 2012 рік. Після програшу Франсуа Олланду, він зіткнувся з цілим рядом звинувачень. У жовтні минулого року суд ухвалив почати слухання у справі про незаконне фінансування президентської кампанії Саркозі 2012 року. Слідчі говорять, що він витратив в два рази більше встановленого ліміту і використав підробні рахунки.

По цьому звинуваченню Саркозі може отримати до року ув’язнення і штраф. Дата початку слухань ще не названа.

Ще одно звинувачення торкається фінансування передвиборної кампанії 2007 року, коли Саркозі виграв. У цьому випадку його підозрюють в отриманні незаконних коштів від режиму колишнього лівійського диктатора Муамара Каддафі.

Ніколя Саркозі пішов з політичного життя в 2016 році після того, як програв праймеріз серед консерваторів на участь у президентській гонці.

Читайте також:
В Узбекистані почали слухати ще одну кримінальну справу проти доньки експрезидента Карімової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна