Пристайко назвав умови виходу з “Мінського процесу”

 

Україні слід шукати альтернативи Мінським переговорам, якщо в 2020 році на тимчасово окупованих територіях не відбудуться вибори або затягнеться процес розведення військ.

Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко в інтерв’ю виданню Bild.

“Говорімо відверто. Якщо у 2020 році на окупованих територіях не відбудуться вибори, або процес розведення військ триватиме надто довго, тоді потрібно розглядати можливі альтернативи Мінську. Це може бути миротворча місія. Втім, це не означатиме, що ми виходимо із загального Мінського процесу”, – зазначив посадовець.

Пристайко також наголосив, що війна на Сході України може перейти в заморожений конфлікт.

“Я цього не хочу, але можу це передбачити. Буду відвертий: дійти до замороженого конфлікту ще потрібно. Зараз у наш бік стріляють. Звичайно, ми не хочемо замороженого конфлікту. В ідеалі ми хочемо повернути наші землі і наших людей. Але якщо це не вдасться, то принаймні потрібно покласти край вбивствам”, – заявив голова МЗС.

Як писала “Новинарня“, очільник МЗС України Пристайко не виключає відновлення залізничного сполучення з ОРДЛО.

Читайте також:

Мир, газ, нові безвізи і культура: Пристайко похизувався здобутками МЗС 2019 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна