На Тернопільщині загинув боєць УДА Микола Муравський, попередньо – самогубство

 

На Тернопільщині пішов із життя ветеран бойових дій на сході України, боєць 8-го батальйону Української добровольчої армії “Аратта” Микола Муравський “Цибуля”.

За попередньою версією, він скоїв самогубство. Але що було насправді та за яких обставин загинув Микола – встановить слідство, повідомляють його побратими на сторінці батальйону у фейсбуці.

Про загибель Миколи Муравського у соцмережах також пишуть учасники Пласту, до якого він належав.

“Друг «Цибуля» вступив до Пласту в 2006 році. Юнакував в гуртку «Пілігрими» підготовчого куреня ім. Омеляна Польового станиці Зборів на Тернопільщині. Пластову присягу склав 17 травня 2008 року на окружному Святі весни. Був виховником юнацького гуртка «Побережники». Доброволець пластового куреня «Орден Залізної Остроги».

Пластун Микола Муравський, архівне фото із соцмереж

Учасник окружного табору «Дух нашої давнини» 2006 р., станичних та курінних таборів 2007-2011 рр., крайових таборів «Легіон» 2009-2010 рр. та Крайового вишкільного табору 2011 р. Співорганізатор окружного заходу до Дня пам’яті героїв Крут 2012 р., курінного табору підготовчого куреня ім. О. Польового 2012 р.

Останнім часом сприяв створенню осередку Пласту в с. Озерна на Тернопільщині.

Активний учасник Революції гідності. З початком військових дій на Донбасі займався волонтерською діяльністю в зоні АТО. У 2017 році вступив до 8-го батальйону Української Добровольчої Армії «Аратта». Восени 2019 року повернувся з зони ООС.

Микола-Муравський-2 Микола-Муравський-3 Микола-Муравський-4
<
>

Загинув в мирний час, не витримала психіка”, – йдеться в повідомленні, яке опублікував народний депутат, пластун Ярослав Юрчишин.

У Миколи Муравського залишилася дружина та двоє дітей.

Останній допис Цибулі у фейсбуці:

Читайте також:
На Волині скоїв самогубство ветеран АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна