Джуліані готовий дати свідчення у справі про імпічмент Трампа

 

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані заявив, що готовий дати свідчення під час розгляду справи про імпічмент і зробити все можливе, щоби домогтися виправдання президента.

“Я готовий давати свідчення, проводити демонстрації, читати лекції, підводити підсумки”, – сказав Джуліані на новорічному прийомі у маєтку Трампа у Флориді.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Або я зроблю те, що виходить у мене найкраще: буду вести цю справу. Я не знаю, чи вистачить у когось сміливості передати мені цю справу, але, якщо мені її дадуть, я буду вести її як справу про вимагання”, – додав Джуліані.

Ймовірно, Джуліані не представлятиме Трампа під час розгляду справи в Сенаті. Провідним адвокатом президента може бути головний юрист Білого дому Пет Сіполлоне.

Як писала “Новинарня“, колишній віцепрезидент США Джо Байден відповів відмовою на виклик Сенату США дати свідчення на слуханнях щодо можливого покарання президента Дональда Трампа, якому раніше оголосили імпічмент.

Нагадаємо, палата представників США, у якій опоненти Трампа мають більшість, нещодавно прогнозовано схвалила імпічмент президенту Трампу щодо заявлених порушень з його боку – перевищення влади у тиску на Україну і перешкоджання діяльності Конгресу. Президента США зокрема, звинувачують у тому, що він шантажував президента Володимира Зеленського, вимагаючи від України розпочати розслідування  проти Джо Байдена та його сина Хантера.

Читайте також:
У новорічну ніч Трамп критикував Меркель й Макрона за брак допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна