У 2020 році Україна запустить телеканал для окупованих територій

 

Україна в лютому 2020 року запустить телеканал для мешканців тимчасово окупованих територій – Криму і ОРДЛО.

Про цеу п’ятницю, 27 грудня, повідомив заступник міністра молоді та спорту України Анатолій Максимчук, передає “РБК-Україна”.

За його словами, телеканал буде працювати на базі вже наявного UATV. Канал буде інформаційно-розважальним.

“Державний канал для тимчасово окупованих територій (ТОТ), який буде запущений в лютому, на першому етапі буде розважально-інформаційним каналом, який буде поєднувати в собі найкращі розважальні програми українського виробництва та інформаційне мовлення, яке буде державним мовленням”, – повідомив Максимчук.

За його словами, в уряді зараз працюють над “пакетом меседжів”, щоби надати “незаангажовану позицію”.

“Завдання зробити так, щоби наші громадяни у ТОТ чули та знали незаангажовану і чесну позицію про те, що відбувається в Україні. Зараз ми разом з колегами з МЗС активно працюємо над формуванням стратегічного пакета меседжів для тимчасово окупованих територій”, – додав чиновник.

Він також зазначив, що заяви на звільнення із телеканалу UATV низка його працівників. Зокрема, генеральна директорка Людмила Березовська, заступник генерального директора з технічних питань Олександр Куценко, заступниця генерального директора з інформаційної політики – шефредакторка Тетяна Овдієнко, заступниця генерального директора з питань фінансової діяльності Наталія Мозгова.

Раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський говорив, що це буде державний розважально-інформаційний канал, який мовитиме українською і російською на окуповані території Донбасу. За його даними, телесигнал до 80% жителів окупованих територій можна доставити за три місяці.

Президент України Володимир Зеленський ще напередодні президентських виборів говорив про необхідність “зробити потужний російськомовний канал та розпочати серйозну інформаційну війну”. Про створення українського каналу, “який би мовив для всього російськомовного світу”, згодом говорив заступник глави офісу президента України Кирило Тимошенко.

Як писала “Новинарня“, пропагандистський телеканал “Росія 24” (ВГТРК, РФ) показав міні-інтерв’ю президента України Володимира Зеленського, яке кореспонденти з Росії записали в кулуарах “нормандського” саміту в Парижі 9 грудня.

Читайте також:
Мовний Зе-відкат: законопроєкт “Про медіа” може перекреслити важливі здобутки закону про мову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна