Суд звільнив із СІЗО чотирьох підозрюваних, які захоплювали поліцейський відділок у Маріуполі в 2014-му

 

Жовтневий районний суд Маріуполя відпустив під особисте зобов’язання чотирьох підозрюваних у справі про захоплення будівлі Маріупольського відділку поліції 9 травня 2014 року.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення судді ухвалили в четвер, 26 грудня, передає місцеве видання “0629”.

Зазначається, що четверо обвинувачених написали заяви з проханням включити їх до списку обміну, який планується провести до кінця року.

Проти їх участі в обміні виступила мати загиблого міліціонера Михайла Єрмоленко. Вона вимагала від суду довести розслідування до кінця і звинуватила суд у навмисному затягуванні процесу.

Як відомо, 9 травня 2014 року бойовики під керівництвом колишнього міліціонера Олега Недавнього на прізвисько “Мангуст” захопили будівлю міського управління поліції, захопивши  заручників.

Операція зі звільнення будівлі виконувалася декількома силовими підрозділами: міліція, ЗСУ, батальйонами “Дніпро” та “Азов”.

У результаті перестрілки загинули 13 осіб: як серед правоохоронців, так і серед бойовиків.

Затримано були тільки четверо загарбників. Дружиніну, Стрельниковичу, Скрипнику та Бірюкову інкримінують умисне вбивство, створення терористичної групи, зберігання зброї.

Читайте також:
Україна та ОРДЛО домовилися про обмін 29 грудня, – росЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна