У Ялті окупанти заявили про призов 140 людей до армії РФ

 

Військовий комісар окупованої Росією Ялти Олег Єрмілов заявив про призов до армії країни-агресора 140 осіб.

Про це повідомляють “Крим.Реалії”.

“Основний план із призову ми виконали. На строкову військову службу відправили 140 ялтинців”, – сказав Єрмілов.

Окупаційний військком зазначив, що ще 106 місцевих жителів окупанти не змогли знайти за адресами прописки, тому вони не отримали повідомлень про призов.

“Це ті, кого ми не можемо знайти, хто не проживає за вказаною адресою. Таких на території муніципального утворення налічується 106 осіб”, – додав Єрмілов.

За словами окупаційного військкома, цих людей шукають окупаційна поліція та російські “казаки”.

“Такого давно не було, щоб розшук ми вели з залученням поліції, казаків, співробітників адміністрації. До тих, хто шукає призовників, які не отримали повідомлення, можуть додатися й інші структури”, – сказав Єрмілов.

У листопаді прокуратура АР Крим повідомила окупаційному військовому комісару Ялти про підозру за примус кримчан служити в збройних силах РФ.

За даними Міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch, близько 85% кримчан, призваних на військову службу РФ навесні 2019 року, відправили на бази на території Росії.

Україна вимагає від РФ припинити призов до збройних сил жителів окупованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися телефоном (044) 569-73-57 або електронною поштою [email protected] в разі отримання повісток для проходження служби в російській армії.

Читайте також:
В окупованій Керчі майже 300 осіб ухиляються від призову

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна