Українські прокурори продовжують розслідувати справу МН17, – ГПУ

 

Генеральна прокуратура України офіційно спростувала інформацію про звільнення українських представників у Міжнародній слідчій групі у справі МН17.

Як повідомляє “Новинарня“, про це надвечір у четвер, 26 грудня, інформує пресслужба відомства.

“У зв’язку із розповсюдженням недостовірної інформації щодо ситуації навколо розслідування авіакатастрофи літака рейсу МН17 Малайзійських авіаліній повідомляємо наступне. До міжнародної слідчої групи в цьому розслідуванні від ГПУ входить 7 прокурорів, а в національній слідчій групі – 11 прокурорів. Вони продовжать свою роботу над цим кримінальним провадженням в Офісі Генерального прокурора. Це забезпечить високий рівень професіоналізму та збереже інституційну пам’ять у розслідуванні”, – йдеться у повідомленні речників ГПУ.

Зазначається, що процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснюється співробітниками новоствореного Департаменту нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, укомплектованому працівниками, що мають досвід у здійсненні розслідування воєнних злочинів, злочинів проти людяності, терактів тощо.

У ГПУ акцентували: під час прийняття рішень у цьому кримінальному провадженні Офіс Генерального прокурора “залишиться надійним міжнародним партнером” та буде перебувати “у постійній комунікації з іноземними колегами”.

Як інформувала “Новинарня“, сьогодні колишня речниця колишнього генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган заявила, що прокурорів, які входили в міжнародну слідчу групу, яка розслідувала збиття рейсу МН17 “Малайзійських авіаліній” у небі над Донбасом, звільнено Генеральною прокуратурою України.

Читайте також:
“Прибувають люди з повноваженнями від Шойгу”: слідство у справі МН17 оприлюднило нову розмову бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна