СБУ на Хмельниччині затримала полковника Міноборони

 

Служба безпеки України затримала начальника одного із відділів Міністерства оборони України на Хмельниччині за системну корупцію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 25 грудня, інформує пресцентр української спецслужби.

Оперативники СБ встановили, що полковник організував схему отримання “відкатів” від комерсантів за нестворення штучних перешкод під час виконання договорів поставок газу для об’єктів МО у Хмельницькому.

За неправомірну винагороду він також надавав “гарантії” для перемоги у тендерах на 2020 рік.

“Співробітники СБ України задокументували факт отримання зловмисником, через залученого посередника, 80 тисяч гривень неправомірної вигоди від директора фірми-підрядника Правоохоронці також зафіксували вимагання та одержання начальником відділу коштів від місцевого мешканця за вирішення питання про ухилення від призову на строкову військову службу”, – йдеться у повідомленні речників спецслужби.

За сорок тисяч гривень він пообіцяв призовнику “вплинути” на посадовців одного з військкоматів області.

Під час проведення слідчих дій за місцем роботи та проживання фігуранта справи, було вилучено частину неправомірної вигоди та документацію, яка доводить здійснення оборудки.

Полковнику оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368, , ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення від посади. У межах розпочатого кримінального провадження тривають слідчі дії.

Читайте також:
Полковник Міноборони організував розкрадання коштів з ДП “Антонов”, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна