Російський юрист хоче відкрити кримінальну справу на Путіна як на “кримінального авторитета””

 

У Росії юрист і правозахисник Микита Томилов із міста Єкатеринбург попросив Міністерство внутрішніх справ країни порушити кримінальну справу проти президента Володимира Путіна за новою статтею про кримінальних авторитетів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це правозахисник розповів опозиційному інтернет-виданню “МБХ медіа”.

За словами правозахисника, Путін є “головою злочинного синдикату, що складається з міністрів, керівників спецслужб, а також інших осіб, які займають керівні посади в країні”, і тим порушив статтю 210.1 Кримінального кодексу Росії “Займання вищого становища у злочинній ієрархії”.

Цю статтю запровадили у квітні цього року з ініціативи самого Путіна.

За словами правозахисника, скарга була направлена не для того, щоб насправді притягнути Путіна до кримінальної відповідальності.

“Мені цікавіша відповідь МВС із цього питання. Ми всі розуміємо, що президент користується повною недоторканністю. Мені цікаво, як вони будуть відповідати”, – пояснив правозахисник.

Микита Томилов працював у Міжрегіональному центрі прав людини в Єкатеринбурзі. Він захищав затриманих на акціях протесту проти будівництва храму Святої Катерини на місці скверу біля Єкатеринбурзького театру драми.

Читайте також:
“Краще б не народжувався”: у Бразилії випустили рекламу презервативів із Путіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна