У Харкові зловмисник захопив заручницю і підрізав поліцейського начальника

 

У Харкові під час спроби роззброїти зловмисника, який захопив заручницю, отримав ножове поранення начальник карного розшуку райвідділу поліції.

Як повідомив відділ комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області, подія сталася у вівторок, 24 грудня, близько 09:30 в Немишлянському районі Харкова.

Вранці жителька мікрорайону поверталася з дитячого садка, куди відвела свою дитину. Неподалік від яру на неї напав невідомий чоловік. Він приставив до її горла ніж та сказав, що вона тепер його заручниця. Цю ситуацію побачили випадкові перехожі та повідомили інформацію на спецлінію “102”. На місце події прибули керівники Немишлянського відділу поліції та слідчо-оперативна група. Зловмисник заявив поліцейським, що він хоче негайно побачити свого знайомого, якого може обміняти на захоплену жінку. Начальник карного розшуку районного відділу поліції запропонував себе в якості обміну на заручницю. Зловмисник погодився та відпустив її.

“Поліцейський, опинившись поряд з озброєним зловмисником, став продумувати план його затримання. Для цього оперативник тягнув час, щоб заспокоїти знервованого громадянина, викликати в нього довіру. Між чоловіками зав’язалася розмова, поліцейський запропонував злодію закурити. Коли той відволікся на запалювання цигарки, працівник карного розшуку кинувся на злодія, але той встиг вдарити його ножем”, – розповіли в поліції.

Поліцейського госпіталізовано до лікарні, його оперували. Зловмисника затримали, з ним працюють слідчі.

Подію кваліфіковано  ч. 1 за ст. 147 (захоплення заручників) та 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Поліцейського, який погрожуючи ножем відібрав у дитини телефон, ув’язнили на 3 роки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна