СБУ передала в музей старожитності, які вилучала в контрабандистів

 

Служба безпеки України передала Рівненському обласному краєзнавчому музею понад 1000 предметів старовини, серед яких особливу культурну цінність мають меч XІV-XV ст, колекція стародавніх монет різних номіналів та періодів чеканки.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 24 грудня, інформує пресцентр української спецслужби.

Загалом передані музею раритети датуються VІI ст. до нашої ери – ХХ ст. нашої ери, серед них також є багато зброї та побутових речей різних епох.

“Відвідувачі музею отримали можливість побачити старожитності завдяки роботі співробітників СБУ, які попередили контрабандне вивезення за межі України цих культурних цінностей. Експертам практично неможливо оцінити загальну вартість повернутих історичних раритетів. Адже деякі з них є справді безцінними для української історії. Вкрай важливо, що стародавності, які мали опинитися за кордоном у приватних колекціях, залишаються на нашій землі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі старожитності були конфісковані у дохід держави за матеріалами кримінальних проваджень, які розслідували слідчі обласного управління СБУ.

Осіб, які переправляли цінності з приховуванням від митного контролю, було визнано винними за ч. 2 ст. 15 та ч. 1 ст. 201 (замах на контрабанду) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ показала, як палить чотири тонни наркотиків. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна