У Києві затримали трьох “мінерів”, що завдали збитків на понад 3 млн грн

 

Служба безпеки України припинила діяльність угруповання, учасники якого причетні до неправдивих повідомлень про замінування.

Про це у понеділок, 23 грудня, повідомляє пресслужба відомства.

До складу групи входило троє жителів Києва. Зловмисники здійснювали дзвінки з погрозами вчинення вибухів в одному з торговельно-розважальних центрів у Голосіївському районі. Замовником анонімних повідомлень був столичний бізнесмен, екскерівник служби охорони закладу.

За попередньою інформацією, через “мінування” ТРЦ колишні його власники намагалися помститися теперішнім керівникам закладу за невирішений комерційний спір.

Протягом року зловмисники 15 разів анонімно телефонували на спецлінію “102” з відповідними погрозами. За кожне повідомлення виконавці дзвінків отримували від 100 до 150 доларів США.

Сума нанесених збитків через проведення заходів реагування на повідомлення зловмисників становить понад 3 мільйони гривень.

Наразі чотирьом фігурантам справи здійснено повідомлення про підозру у завідомо неправдивому повідомленні про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності.

Читайте також:
Двоє офіцерів “Альфи” СБУ отримали державні нагороди

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна