Нацбанк випустив пам’ятні монети на честь ЗСУ

 

Національний банк із 26 грудня 2019 року вводить в обіг три пам’ятні монети номіналом 10 гривень: “На варті життя”, “КрАЗ 6322 “Солдат” та “Учасникам бойових дій на території інших держав”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це інформує пресслужба регулятора.

Зазначається, що всі три монети виходять тиражем у 1 млн кожна.

Монета “На варті життя” присвячена військовим медикам – людям, чия професія поєднує в собі медичні та військові знання, які самовіддано служать Батьківщині, щодня рятуючи життя її захисників, здійснюють подвиг милосердя, мужності й стійкості.

Монета “КрАЗ 6322 “Солдат» присвячена багатоцільовому повноприводному автомобілю, призначеному для транспортування особового складу, різних вантажів військових частин, підрозділів спеціального призначення і миротворчих сил ООН.

“Автомобіль КрАЗ-6322 “Солдат” – базовий автомобіль Збройних Сил України, може використовуватися як баластний тягач для транспортування літаків на аеродромах, артилерійських систем тощо. Він має виняткові характеристики із прохідності, маневреності та швидкості в надскладних природно-кліматичних і дорожніх умовах”, – пояснює пресслужба Нацбанку.

Монета “Учасникам бойових дій на території інших держав” присвячена українським військовим фахівцям – учасникам багатьох миротворчих місій. З 1992 року в міжнародних миротворчих операціях узяли участь майже 40 тисяч українських військовослужбовців.

Український бойовий резерв налічує майже 330 тисяч осіб, більшу частину якого становлять ветерани війни в Афганістані.

Як інформувала “Новинарня“, в Україні ввели в обіг монети номіналом 5 гривень і оновлену п’ятдесятку.

Читайте також:
НБУ випустить пам’ятну монету “100 років Одеській кіностудії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна