Гончарук пояснив зупинку виплат із держбюджету за незахищеними статтями

 

Кабмін зупинив виплати за незахищеними статтями держбюджету, щоб “не допустити безконтрольні витрати державних коштів”.

Про це в спеціальному відеозверненні 19 грудня сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

За його словами, уряд у повному обсязі профінансує усі захищені статті видатків, до яких входять пенсії, зарплати та всі соціальні виплати, а також профінансує всі зобов’язання, на які відкрито асигнування.

“Всі пенсії, зарплати та соціальні виплати будуть профінансовані. В державному бюджеті достатньо коштів для цього!” – запевнив Гончарук, заявивши, що інша інформація з цього приводу є “фейками”.

Глава уряду зазначив, що йдеться про “тимчасове призупинення виплат казначейства за всіма іншими статтями, яке вже не раз траплялось в Україні”.

“Чому взагалі так трапляється? Наприкінці кожного року кожний орган намагається витратити всі гроші, які не були використані за 11 місяців до цього — хтось за декілька мільйонів купує канцтовари на наступний рік, а хтось просто майстерно привласнює ці гроші собі. Ми з цією історією хочемо закінчити”, — сказав Олексій Гончарук.

З його слів, Кабмін вжив заходів для недопущення безконтрольних витрат державних коштів. До кінця фінансового року – 27 грудня – Держказначейство щодня вручну переглядатиме всі виплати, які планують провести, щоб максимально ефективно витратити гроші українських платників податків.

“Те, що така ситуація трапилась — це результат роботи неефективної державної машини протягом десятиліть. Зараз наша команда працює над тим, щоб ця ситуація не повторювалася більше ніколи. Але головне — люди знаходяться в безпеці”, – заявив Гончарук, якого цитує сайт Кабміну.

Водночас спостерігачі пов’язують такі дії уряду також із недостатніми надходженнями в держбюджет наприкінці року та бажанням Кабміну провести додатковий “секвестр”. бюджетних витрат.

Читайте також:
У 2020 році почне роботу Державна соціальна служба України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна