Справа Грищенків: слідство заявляє, що затримало організатора підриву авто франківського бізнесмена

 

Слідство у справі ветеранів АТО Інни “Пуми” і Владислава “Буча” Грищенків затримало чоловіка, якого вважає організатором підриву авто у місті Косів Івано-Франківській області.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 18 грудня, заявив у коментарі “Укрінформу” їх адвокат Віталій Ковальчук.

“Слідство знайшло особу, яку вважає організатором. На даний час цій особі пред’явлена підозра в організації епізоду так званого замаху на вбивство бізнесмена Ч. в Івано-Франківській області у 2018 році”, – сказав він.

Ковальчук додав, що правоохоронці затримали цього чоловіка і з ним проводять слідчі дії.

“Доказова база та сама, що і в Грищенків. Все базується на припущеннях і уривках розмов, які були продемонстровані на брифінгу”, – повідомив адвокат.

Як інформувала “Новинарня“, 6 листопада Печерський суд взяв під варту на 60 діб Інну Грищенко.
Жінці інкримінують співучасть у замаху на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області у 2018 році. Сама Інна Грищенко відкидає звинувачення щодо причетності до злочину.

Наприкінці вересня правоохоронці затримали чоловіка Інни Владислава Грищенка з позивним “Буча”, теж ветерана війни на Донбасі. За версією слідства, чоловік вступив у змову з групою осіб і мав ліквідувати бізнесмена шляхом підриву.

Поки невідомо, яку участь, за версією слідства, у цьому брала Інна Грищенко. Їй висунули підозру в замаху на злочин, умисному вбивстві та незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами.

Справу про замах внесли в ЄРДР ще в 2018 році. Інну Грищенко затримали 5 листопада.

Читайте також:
Суд залишив у СІЗО учасницю АТО Інну Грищенко. Міністр ветеранів зібралася до генпрокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна