Сенат США затвердив оборонний бюджет із допомогою Україні й санкціями проти “Північного потоку-2”

 

 

Сенат США у вівторок, 17 грудня, слідом за Палатою представників схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва “Північного потоку-2” та “Турецького потоку”.

У верхній палаті Конгресу США за цей документ проголосували 86 сенаторів, проти – 8, повідомляє “Європейська правда“.

Тепер документ має підписати президент Дональд Трамп.

Ухвалений оборонний бюджет передбачає запровадження санкцій проти компаній, причетних до прокладання трубопроводів “Північний потік-2” та “Турецький потік”. Санкції діятимуть і в тому разі, якщо ці трубопровідні проєкти змінять назву чи будуть замінені іншими.

Згідно з документом, санкції застосовуються до суден, які займалися прокладанням труб на глибині 100 футів нижче рівня моря, а також до іноземних осіб, які свідомо продавали, здавали в оренду чи надавали ці судна для будівництва такого проєкту або сприяли оманливим чи складним операціям для надання цих суден для будівництва згаданих газопроводів.

Серед обмежень, накладених цим рішенням, є заборона видачі американських віз та анулювання чинних віз для співробітників або співвласників компаній, що потрапили під ці санкції, а також  заморожування майна та активів таких осіб на території США.

Не пізніше 60 днів з дня набрання чинності цим законом держсекретар та держказначейство США спільно подають комітетам Конгресу звіт, що визначає організації та осіб, які підпадають під такі санкції.

Компанії, долучені до побудови трубопроводів “Північний потік-2” та “Турецький потік”, матимуть 30 днів після набуття законом чинності, щоби припинити діяльність, пов’язану з будівництвом трубопроводів.

Як писала “Новинарня“, раніше у Конгресі США погодили оборонний бюджет на 2020 рік на суму 738 мільярдів доларів, в який закладено, зокрема, виділення 300 мільйонів доларів на потреби української армії.

Документ також містить низку положень, спрямованих на подолання потенційних загроз з боку Китаю, включаючи необхідність надання звітів про закордонні інвестиції Китаю та його військові відносини з Росією.

Читайте також:
У Нідерландах заарештували всі акції компанії, яка будує “Південний потік”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна