Під Радою внаслідок сутички “Нацкорпусу” з поліцією постраждали журналісти

 

У вівторок, 17 грудня, під Верховною Радою сталися сутички під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі.

Про це повідомляє “Громадське”.

Представники націоналістичної організації “Нацкорпус” хотіли встановити намети перед будівлею парламенту.  Поліцейські спецпризначення запитали, чи є у них дозвіл на це. Внаслідок цього сталися сутички протестувальників з правоохоронцями.

Представники “Нацкорпусу” облили поліцейських зеленкою, а ті своєю чергою використали сльозогінний газ.

У сутичках постраждали двоє журналістів – Вікторія Рощина та оператор Олексій Нікулін. Їх забризкали сльозогінним газом. Також у журналістки з рук вибили телефон, коли вона фільмувала бійку.

Як писала “Новинарня“, 17 грудня під Верховною Радою відбуваються одночасно чотири акції протесту. Мітинг проти продажу землі організували низка політичних сил, серед яких “Всеукраїнське об’єднання “Свобода”, “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, “Аграрна партія” та “Національний корпус”. Загалом, за даними поліції, в акції протесту беруть участь 1,5-2 тисячі людей.

Читайте також:
Що робили на Марші спротиву капітуляції “майданарбайтери” у формі “Нацкорпусу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна